Vrijuit bewegen
Uw lichaam in balans
U bent in goede handen

De therapeut: Alain Steverlynck

Over Alain Steverlynck, master-na-master in de manuele therapie

Alain Steverlynck

Bijstuderen is geen overbodige luxe als kinesitherapeut. Meer dan 30 jaar geleden startte ik m'n eigen praktijk, maar de wereld van de kinesitherapie staat natuurlijk niet stil. En daarom schoolde ik me bij. Ik haalde m'n master in de Manuele Therapie en ging me al snel toeleggen op lage rug-, nek- en schouderklachten. Ook sportspecifieke klachten en aandoeningen neem ik erbij in m'n Praktijk van Manuele Therapie.

Globaal, niet lokaal

Tijdens m'n postgraduate opleidingen leerde ik dat een klacht méér is dan een lokaal probleem. Het duidt doorgaans op een fundamenteel onevenwicht in het lichaam. Ik geloof dan ook erg in globale therapie, waarbij ik het lichaam als geheel bekijk.

Manuele therapie in beweging

logo IFOMPTOndertussen sta ik al weer 18 jaar aan het hoofd van het opleidingsinstituut IMFT. Voluit staat dat voor het Instituut voor Medische en Functionele Therapieën. Het is erg boeiend om de evoluties in de wereld van de manuele therapie op de voet te volgen. "Levenslang leren," zegt men weleens.

Tijd nemen voor de patiënt

Of u nu naar mijn Praktijk Steverlynck komt voor manuele therapie, fasciatherapie, dryneedling en sinds kort atlas-therapie, u kunt er steeds van op aan dat we onze tijd nemen voor u. Uw verhaal is de eerste stap naar een duurzame oplossing voor uw klachten.

Afspraak maken

Bijkomdende Functies

Eigenaar van de BikeFitStudio CyCoo

Wilt u meer weten daarover? Klik dan op deze link.